Om die loop door De Houtmarkt extra aantrekkelijk te maken, is er een betaalautomaat geplaatst. Het winkelgebied van de nieuwe Houtmarkt omvat straks een kleine twintig winkels. "Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar", aldus de verhurend makelaar.

Hij geeft aan dat de afgelopen maanden gezocht is naar een invulling die goed past bij de eigentijdse, groene en luxe uitstraling van de Houtmarkt. Naast publiekslieveling Rituals vestigd zich een sterk merk als Superdry, maar ook kleinere regionale winkels en relatief nieuwe retail concepten omarmen de sfeervolle Houtmarkt. Brandfield, onder andere bekend van de webshop voor horloges, sieraden en tassen, opent er zijn vijfde eigen winkel. Ook conceptwinkel Hutspot opent later dit jaar, net als cadeauwinkel WAAR.

Niet alleen de ingang aan de kant van Molsparking wordt duidelijker, maar ook aan de kant van de Halstraat komt er leven in de brouwerij. "Daar vestigen zich twee of drie trendy horecazaken, waarvan een met een gezellig ruim terras aan de kant van de Halstraat. Vanaf de Grote Markt is dan al zichtbaar dat er iets te doen is. Zeker met de hoge glazen gevel die er komt.”

De Houtmarkt moet vooral meer naar achteren een boutique-achtige sfeer krijgen, gaf de makelaar eerder al aan. De grotere merken kiezen meer voor de kant van de Ginnekenstraat. “Deze opzet moet de sfeer van de negen straatjes krijgen", benadrukt hij. 

De eerste winkels gaan vanaf begin juli gefaseerd open.

 

Terug